Даниел Митов заяви на излизане от президентството, където получи мандат за

...
Даниел Митов заяви на излизане от президентството, където получи мандат за
Коментари Харесай

ГЕРБ ще покани официално за разговори ДБ и Има такъв народ

Даниел Митов съобщи на излизане от президентството, където получи мандат за сформиране на държавно управление, че ГЕРБ-СДС ще поканят публично за диалози " Демократична България " и " ИТН ".

" Знаете, че през днешния ден обявихме персоналния състав на проектокабинета. Видяхте, че това е амалгама сред последователност и опит от една страна, и, въпреки това - обновяване. Хора с ясни биографии, с добра професионална подготовка, които са подготвени от първия ден от встъпването в служба, в случай че бъде формиран и бъде признат този състав на кабинета, да влязат в функциите си, тъй че да можем да се оправим както с пандемичната рецесия, по този начин и да предложим ограничения за икономическо възобновяване ", сподели Митов.

" Подкрепа ще търсим първо от парламентарните групи и партиите, които стоят идеологически най-близо до нас. Разбира се, това е " Демократична България ". Ще ги поканим публично за съвещания. Оттам насетне към този момент зависи от тях дали ще се отзоват. Ние ще ги поканим публично и тогава към този момент желаеме и от тях някакъв формален отговор. Аз се надявам, че в българския политически живот и в българския парламент може да се възвърне естественото държавническо говорене и сериозният метод към нещата. Казвали сме неведнъж, че акцията отмина. В момента към този момент сме в интервала, в който би трябвало да се работи. Държавата има потребност от постоянен кабинет и то бързо. Освен " Демократична България ", ние ще поканим и групата на " ИТН ". При всички положения ще се опитаме съществено да обмислим разновидности за това какъв кабинет може да се сформира ", уточни още той.

" Засега неофициални диалози не сме водили с никого. Ще си ги водим публично, както си е по процедура. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да търсим поддръжка ", безапелационен е Даниел Митов. Той добави: " Няма да бавим ненужно процедурата. Ако установим, че няма късмет нашия проектокабинет да бъде подсилен, ще взимаме оттова нататък решения в оптимално къси периоди. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР